Beregn dine indtægter og udgifter

Vil du spare penge, eller vil du leve for mere, end du har?

Indtægts- og udgiftsberegneren giver dig konkrete oplysninger om dit forbrug. Du kan bruge beregneren til at finde ud af, hvad du kan betale, og se hvad du bruger dine penge på i løbet af måneden. Når du har overblik over din indtægt og dine udgifter, er det lettere at planlægge dine fremtidige ønsker og mål.

Indtægter


Udgifter


Lån


Andre udgifter


Indtægter i alt:

Udgifter i alt:

Besparelse per måned:

Sådan holder du din økonomi i balance

Vi har alle forskellige mål og drømme i vores liv. At bygge et hus, tage ud at rejse eller købe en ny bil kan være nogle af flere drømme. Eller vi kan ønske os flere penge, vi kan bruge i vores hverdag.

Livet byder også ofte på overraskelser og uventede drejninger, der skaber udfordringer i forhold til at balancere sin økonomi.

Uanset om dine mål er store eller små, kan du holde din økonomi i balance nu og på længere sigt.

Nøgleordene for et afbalanceret forbrug er realisme og praktik. Når du ser på dine indtægter og udgifter, er det lettere for dig at lave et budget. Du kan tænke over disse spørgsmål. Hvad er det vigtigste i livet for mig? Hvad vil jeg satse på? Er mine mål realistiske med min nuværende indkomst? Hvis jeg lever over evne, hvad kan jeg så spare op?

En afbalanceret pengeforbruger justerer sine forbrugsvaner til den nuværende situation. Hvis indtægten bliver mindre, skal udgifterne så vidt muligt passe dertil. Økonomien skal også overvejes, alt efter om indtægtssituationen er midlertidig eller permanent.

En afbalanceret pengeforbruger laver ikke impulskøb, men sammenligner priser og tager højde for kvaliteten af hvert produkt eller service.

Brug denne indtægts- og udgiftsberegner til at få et realistisk overblik over dit forbrug. Når du udfylder cellerne afhængig af din nuværende situation, får du vigtige oplysninger om, hvor mange penge du bruger af din indtægt, og hvilke ting du måske kan spare penge på i fremtiden. Det er nemmest at følge din egen økonomi i konkrete tal, så du kan finde potentielle huller, hvor pengene forsvinder, eller få idéer til det modsatte.

Hvad kan du spare penge på?

Boligudgifter står normalt for en stor del af de månedlige udgifter. Er det muligt for dig at flytte i en mindre eller på anden måde mere overkommelig bolig? Har du en ejerbolig, kan du, afhængig af situationen, aftale afdragsfrihed med långiveren.

Der er mange obligatoriske udgifter i vores liv, der er værd at få tilbud på fra tid til anden. Det gælder bl.a. lån, forsikringer, elselskaber samt telefon- og internetoperatører.

Hvis du har en bil eller et andet køretøj, bør du også overveje at indhente tilbud på denne forsikring. Derudover kan du, hvis det er muligt, øge brugen af offentlig transport, gå- eller cykelture.

Penge bruges også på hobbyer og fritidsaktiviteter. Har du for eksempel beregnet, hvor mange udgifter du har til forskellige magasinabonnementer og streamingtjenester på årsbasis? Kan du opsige nogle af disse? Eller har du et fitnessmedlemskab, som du ikke bruger? Små, månedlige udgifter kan virke trivielle, men samlet set kan de sluge en stor del af din årlige indtægt.

Der kan også spares penge på dagligvarer, når man på forhånd planlægger indkøb og gør brug af lokale tilbud. Det er også værd at tynde ud i mængden af shopping; når man laver en indkøbsliste over et par dage eller ugers madbehov - og følger den - laver man også færre impulskøb.

Tålmodighed belønnes

At tænke på sine egne udgifter og lave et budget kan virke besværligt i starten. Men du vil hurtigt opdage, at selv små ændringer har en effekt. Når du balancerer dit forbrug til din indtægt og forsøger at være en realistisk og rationel forbruger, vil der højst sandsynligt begynde at være flere penge til rådighed over tid.

Livet går dog ikke altid efter planen, og nogle gange dukker uventede udgifter op. Når økonomien er i balance, er overraskende situationer nemmere at håndtere. Det vigtigste er ikke konstant at leve over evne, men altid at have øje for dit indkomstniveau, og hvilke udgifter du har eller kan få.

Det tager tid at spare penge og opnå mål. Men det er ikke værd at sammenligne sig selv med andre, fordi alle har forskellige økonomiske udgangspunkter. Uanset indkomstniveau kan du selv afbalancere din egen økonomi.

Kystens.dk - Find det bedste og billigste lån til dit liv

Kystens.dk er en national og helt gratis tjeneste, der finder de bedste låneaftaler til brugere af hjemmesiden. Vores oversigt indeholder velrenommerede kreditinstitutter, der tilbyder lån på 3000 - 500.000 kr.

Vores tjeneste kan også kun bruges til at finde ud af, hvor meget du kan låne, og under hvilke betingelser du kan få et lån. På kystens.dk kan du modtage forhåndsgodkendte lånetilbud fra forskellige kreditinstitutter, men uden at binder dig til noget. Så hvis ansøgning om et lån først bliver aktuelt senere, er det stadig fornuftigt at ansøge om lånetilbud.

Vi bestræber os løbende på at udvikle hjemmesidens kvalitet og brugeroplevelse. Vi ønsker at tilbyde en brugervenlig og nyttig hjemmeside til alle danskere, der overvejer et lån.